Sisältö helpoiten selattavissa tunnisteiden kautta :) Kun ei tää blogi muoto nyt ihan kotisivuja vastaa, mutta ajanee tarkoituksensa.

Pentuja syntynyt 26.07
kaksi poikaa, sinisavu ja hopeatiikeri/täplikäs ja kaksi tyttöä kilpikonnasavu ja sinikilpikonnasavu

torstai 1. elokuuta 2013

Pitkästä aikaa

Kasvattaja ei ole taas muistanut päivittää sivujaan, paitsi facebookin kautta https://www.facebook.com/KiipunKissala.

Lyyli synnytti 26.07 kauniit pikkupennut (Avantasia-pentue) ilman ongelmia, tosin synnytyksen jälkeen todettiin kolmella olevan häntäknikki ja yhdellä näistä vielä jonkin verran normaalia lyhyempi häntä, yksi syntyi "normaalina". Onneksi tämän ei pitäisi vaikuttaa pentujen tulevaisuuten terveinä pikkukissoina, mutta turvallisuuden ja rodun terveyden vuoksi kissa jäävät kotikissoiksi enkä anna niitä kasvatus käyttöön. Ensimmäinen viikko on mennyt mallikkaasti emon hoivatessa pentuja ja kasvattajan huoleksi jäänee odottaminen, millaisia riiviöitä lapsista kasvaa :)

2,5vrk ikäiset lapset (värit saattoi mennä myös pieleen)
 A pentu hopeatiikeri/täplikäs poika

 B pentu sinikilpikonnasavu tyttö

 C pentu sinisavu poika

 D pentu kilpikonnasavu tyttö

pennut mamman kanssa syntymisjärjestyksess'

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kuulumisia

Alkujähmeyden jälkeen nuoret ovat vihdoin löytäneet toisensa ja jos kaikki menee hyvin pentuja on odotettavissa toukokuun alkupuolella. Yrityksen puutteeseen ei ainakaan tulla kompastumaan :)

tiistai 26. helmikuuta 2013

Tallinna 23.-24.2

Tulipas taas käytyä näyttelyssä Pikku Idiootin kanssa. Lauantaina meillä oli tuomarina Luigi Comorio jolla ei juuri ollut pahaa sanottavaa Pyylistä ja sunnuntaina meillä oli Jarmo Räihä, Pyyli tosin päätti että nyt riitti eikä käyttäytynyt alkuunkaan vaan yritti väkisin kiivetä syliin, Räihä kyllä tykkäsi tytöstä mutta totesi että on parempi ettei tulla TP valintaan.
Eurooppalaisista paneelissa olivat lauantaina IP Kassilan Kauhu Kakara (Tuikku, EUR d 23), GIP&EC Kassilan Domestic Devil (Kalle, EUR n) ja GIC Pinkkitassun Brunetto (Bono, EUR n 22) ja sunnuntaina Kalle kävi uudestaan pyörähtämässä paneelissa.
Pitkä ja raskas viikonloppu, mutta tulipahan tehtyä :)

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kuulumisia

Meillä Pyyli kiimailee vähän turhankin tiheään tahtiin, onneksi on jo treffit sovittuna Nepparin (Kassilan Neptunus) kanssa, Tallinnan näyttelystä kun tullaan sunnuntaina niin otetaan sulhanen mukaan Turkuun, testataan molemmat ja päästetään nuoripari tutustumaan toisiinsa :)
Onneksi on Kassilan kasvattaja mukana tukemassa, muuten olisi hieman orpo olo... varsinkin kun suunnitelmat aikaistu kevyesti kolmella kuukaudella, eihän meille pitänyt pentuja tulla ennen kesää, mutta minkäs teet kun tyttö on päättänyt että hän haluaa äidiksi?

Tuleva sulhanen
Kassilan Neptunus EUR d 24
kuva: Emmi Nieminen

tiistai 19. helmikuuta 2013

Kerma ja Aave

Maatiaiskissa sisarukset pelastin vuonna 2001 työkaveriltani joka kyllästyi tyttösten kyltymättömään hellyydenkaipuuseen. Ensimmäiset kaksi viikkoa majailtiin sängyn alla Rollia ja minua piilossa, mutta sittemmin ollaan rakastettu kaikkia, niin vieraita kuin tuttujakin ihmisiä.
Toissa vuonna kokeiltiin ulkokissankin elämää, mut ei rassukat uskaltaneet metriä kauemmaksi ovesta :)
Kerma on täysin sylikissa ja jatkuvasti osallistumassa kaikkeen mitä teen ja Aave kehrää jossain lähettyvillä lähes aina.
Kerman kanssa käytiin kissanpäivillä kokeilemassa olisiko meillä näyttelyuraa edessä, mut ei tyttö oikein viihtynyt.

Kerma

Aave

Aave (kuva: Tea Ahjosaari)

Kerma (kuva:Tea Ahjosaari)

Rolli

Rolli (kuva: Tea Ahjosaari)
Rolli on meidän perheen vanhin kotikissa, vuonna 2000 syntynyt leikattu tyttö. Kiteeltä maatilalta tuotu ensimmäinen kissani. Ajoittain hieman kärttyinen ja ei aina jaksa ton Pikku Idiootin riekkumista. Rollin kanssa ei olla näyttelyissä koskaan käyty eikä ole tarkoituksenakaan käydä vaikka tyttö nätti onkin. Luonteeltaan yksinäinen haihattelija, ajoittain varsinainen sylikissa :)

Kassilan Lystikäs Lyyli

Kassilan Lystikäs Lyyli
04.11.2011

Lyyli alias Pikku Idiootti/Pyyli on meidän kissalan ensimmäinen eurooppalainen ja näin ollen Kiipun Kissalan tuleva kantaäiti. 
Keväällä 2011 menin käymään Turun kissanäyttelyssä aikomuksena vaan katsella, eikä todellakaan ottaa enään neljättä kissaa meidän perheeseen, mutta jotenkin nää hopeatiikerit vaan vei miun sydämen ja otinkin yhteyttä näyttelyn jälkeen Kassilan kasvattajaan josko keväällä syntyvästä pentueesta löytyisi miullekin pieni eurooppalainen. Pentukuume kun oli kova :) Sittemmin kyseiset pennut syntyivät pitkäkarvaisina ja aloimme Saaran kanssa neuvottelemaan muista vaihtoehdoista. Pikku Idiootti oli juuri kotiutunut takaisin edellisestä sijoituskodista ja vierasti ihmisiä, seurusteli vain muiden kissojen kanssa, kissalan muista kissoista poiketen. Pelokas pieni otus. Päätettiin sitten kokeilla josko hän unohtaisi arkuutensa meillä vähän rauhallisemmassa ympäristössä.
Ensimmäiset viikot oli kamalia, Pikku Idiootti itki jatkuvasti, niin nukkuessa kuin syödessäkin, ja juoksi minua karkuun. Kärsivällisellä työllä ollaan nyt päästy jonkin näköiseen välirauhaan ja ollaan kavereita, paitsi silloin kun leikataan kynsiä, syötetään pillereitä, rokotetaan tai oikeastaan tehdään mitään muutakaan :) Näyttelyissä sentään ollaan otettu lunkisti. Pikku Idiootti vaan taitaa olla yhden ihmisen kissa, onneksi se ihminen olen minä <3
Vuodenvaihteessa 2012-2013 alkoi pikkuisella sitten hormonit hyrräämään ja viikolla 9 tai 10 taitaa olla treffit tiedossa.